„Un doctor pentru tine” – etapa a doua. Pavel Filip: Este o posibilitate să salvăm foarte multă lume

Femeile din localitățile rurale vor beneficia gratuit de testare mamografică, în cadrul celei de-a doua etape a programului „Un doctor pentru tine”. Noul program de screening mamar a fost lansat astăzi, în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății despre grupele de risc și tratamentele aplicate. În acest scop, au fost procurate trei utilaje mobile care în perioada octombrie – decembrie curent, se vor deplasa la Leova, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Cantemir și Nisporeni.

De asemenea, a fost achiziționată și o mașină nouă de radiografie, pentru a asigura o mai bună acoperire a localităților cu examene radiografice gratuite. Premierul Pavel Filip a discutat astăzi cu medicii implicați în realizarea programului, „Un doctor pentru tine” despre rezultatele înregistrate în cele 3 luni de la lansarea proiectului, mulțumindu-le pentru implicare. „Am văzut că oamenii sunt foarte mulțumiți.Aproximativ 20 mii de persoane au fost deja examinate.

Îmi pare bine că s-a reușit prevenirea unor boli mai grele. Sunt foarte mulți care au fost salvați prin intermediul acestei campanii”, a menționat Pavel Filip. Medicii au spus că pacienții sunt satisfăcuți de serviciile prestate în cadrul campaniei și s-au pronunțat pentru extinderea acesteia, cu implicarea specialiștilor din teritoriu, pentru a îmbunătăți calitatea asistenței oferite. În discuții, șeful Executivului s-a re...

Citește pe gov.md