Un grup de veterani de război au primit astăzi legitimații de tip nou

Un grup de veterani de război a primit astăzi legitimații de model nou în cadrul unei ceremonii desfășurată la Centrul de Cultură și Istorie Militară. Legitimațiile au fot înmânate de ministrul Apărării, Eugen Sturza, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și directorul Serviciului Informare și Securitate, Vasile Botnari, transmite CURENTUL.

Ministrul Apărării Eugen Sturza i-a felicitat pe cei 54 de veterani din cadrul structurilor de forță cu ocazia primirii noilor legitimații și le-a mulțumit pentru curajul, bărbăția și sacrificiul demonstrat în acțiunile de luptă.

De menționat că în anul 2018, vor fi confecționate 15 000 de legitimații de tip nou, procesul fiind realizat pe etape. Astfel, până la finele trimestrului II vor fi tipărite — 4 900 de bucăți, până la finele trimestrului III — 4 900 de bucăți. Alte 4 900 de legitimații vor fi confecționate până la sfârșitul trimestrului IV (cel târziu până la data de 20 decembrie). Până la data de 31 decembrie 2020 va fi finalizat procesul de substituire a legitimațiilor.

Acțiunea de schimbare a legitimațiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou se desfășoară în contextul realizării Planului „Memorie. Onoare. Respect”, care are ca scop consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război, participanților la acțiunile de luptă din Afganistan și pentru apărare...

Citește pe curentul.md