Un nou referendum în RM? Vezi anunțul Președintelui Dodon!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă democrații vor insista pe modificarea Constituției Republicii Moldova, prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a RM este integrarea europeană, șeful statului va iniția referendum consultativ.

După cum informează TRIBUNA, Igor Dodon a criticat inițiativa lansată.

„Cei care au distrus vectorul integrării europene 8 ani, cei care au pus pe Procuratură și pe judecăți drapelul UE, dar furau mai mult decât se fura înainte, cei datorită cărora oamenii au pierdut speranța în integrarea UE – acum încearcă să fie mai catolici decât Papa de la Roma. Voi ce credeți că lucrul acesta vă va ajuta? Este în limba rusă un lucru foarte frumos, tradus ar suna astfel: „Cât nu ai spune halva, în gură mai dulce nu va fi”.

Voi credeți că dacă strigați „integrare europeană” la toate colțurile și veți pune în Constituție, de la asta oamenii mai mult vor avea încredere? Gata, ei nu se mai cumpără cu toate variantele acestea ale voastre”, a precizat el.

Citește pe tribuna.md