Valeriu Munteanu, despre vânătoarea de fazani care s-a soldat cu un deces: „Era ilegală”

Potrivit lui Munteanu, legea Regnului Animal nr. 439 din 1995, Anexa nr. 1, punctul 27 stabilește foarte clar: „Aflarea persoanelor pe terenuri de vânătoare, inclusiv pe căile de acces comun cu arme neincluse în toc, în stare montată, gata pentru aplicare, cu alte unelte de vânătoare, precum și cu câini și păsări de vânătoare (șoimi) sau cu producție de vânat, se egalează cu vânătoarea.”

„Asta înseamnă în mod implicit că vânătorii nu pot să urce în mașină cu armele încărcate, unica rațiune pentru care vânătorii pot face acest lucru este pentru a continua vânătoarea, eventual din automobil, așa cum se practică pe larg în Republica Moldova. Din păcate. Orice inspector de mediu și vânător știu mult-prea-bine că depistarea vânătorului cu arma încărcată în unitatea de transport este calificată drept încălcare a regulilor de vânătoare”, a menționat Munteanu pe pagina sa de Facebook.

„Conform punctului 35 coroborat cu punctul 36 al aceleiași Anexe la Legea Regnului Animal, această acțiune este calificată drept braconaj, deci vânătorii de la Singerei au realizat astăzi o acțiune de braconaj și această acțiune trebuie calificată în această cheie Deci vânătoarea era ilegală. Altfel, vânătorii ar fi descărcat armele încă în stufărie”, a conchis politicianul.

Reamintim că, o sesiune de vânătoare de fazani s-a soldat cu moartea unui bărbat. Cazul a avut loc în dimineața zilei de astăzi î...

Citește pe tv8.md