Vicepremierul Lesnic – chemat în Parlament. Află motivul invocat de liberali!

Vicepremierul Lesnic – chemat în Parlament. Află motivul invocat de liberali!
Foto: tribuna.md

Partidul Liberal (PL) a propus astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, audierea vicepremierului pentru reintegrare, Cristina Lesnic, privind evoluțiile recente ce au avut loc în zona de securitate, manifestate prin acțiuni cu caracter provocator ale grupului operativ al trupelor ruse, dislocate ilegal pe teritoriul RM.

După cum informează TRIBUNA, înainte de a-și argumenta propunerea, Speakerul Candu a precizat că „pe platforma Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică se va organiza așa ceva, săptămâna viitoare”.

În argumentarea propunerii, liberalul Roman Boțan a spus că, în ultima perioadă, în zona de securitate au avut loc mai multe acțiuni cu caracter provocator ale grupului operativ al trupelor ruse dislocate ilegal pe teritoriul RM, în comun cu așa-numitele structuri de forță ale regiunii de la Tiraspol.

„La 14 iunie 2018, a fost fixat faptul deplasării pe traseul Tiraspol-Grigoriopol-Dubăsari-Rîbnița a trei coloane de autocamioane, tehnică și blindate militare în număr aproximativ de 40 unități, ce erau escortate de mijloace de transport special ale așa-numitei structuri milițienești. Asemenea incidente s-au repetat și în data de 21 și 23 iunie. Este important de menționat că aceste acțiuni s-au desfășurat în perimetrul zonei de securitate, cu încălcarea gravă a regimului existent.

Reieșind din cele expuse, cerem includerea pe ordinea de zi a audier...

Citește pe tribuna.md