Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a întreprins o vizită la Viena

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a efectuat o vizită la Viena, unde a avut o întrevedere cu ministrul federal pentru Afaceri Europene, Cultură și Media al Republicii Austria, Gernot Blümel. De asemenea, viceprim-ministrul Leancă a susținut un discurs public la Asociația Austriacă pentru Politică Externă, la invitația președintelui acesteia, fostul Cancelar federal Wolfgang Schüssel.

Vicepremierul a discutat cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene despre parcursul european al Republicii Moldova și despre provocările de bază ale acestui proces. Iurie Leancă a menționat importanța unei perspective europene clare pentru țara noastră, care să se bazeze pe implementarea cu succes a reformelor și pe înțelegerea de către societate a avantajelor opțiunii europene, solicitând susținerea Austriei în acest sens.

Iurie Leancă a mulțumit părții austriece pentru asistența valoroasă oferită țării noastre prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare a Austriei și prin Strategia bilaterală de cooperare a Republicii Austria cu Republica Moldova pentru perioada 2016-2020.

De asemenea, vicepremierul l-a invitat pe ministrul Blümel să viziteze țara noastră în timpul cel mai apropiat, în funcție de agenda ministrului federal pentru Afaceri Europene, având în vedere și faptul că Austria va prelua de la 1 iulie curent președinția Consiliului Uniu...

Citește pe publika.md