Vlad Plahotniuc, despre Eugen Sturza, propus ministru al Apărării: Nu acceptăm nici un fel de scheme și compromisuri la acest subiect

Vicepreședintele Partidului Popular European Eugen Sturza a fost propus de coaliția de guvernare pentru funcția de ministru al Apărării.

Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a formațiunii. ”În cazul în care candidatura nu va fi acceptată de președintele țării, o spun de pe acum foarte clar că vom înainta a doua oară același candidat.

Nu acceptăm nici un fel de scheme și compromisuri la acest subiect, nu venim cu un candidat pentru a deruta, ca apoi să înaintăm o altă persoană. Cât privește posibila reacție a șefului statului, avem o decizie a Curții Constituționale din ianuarie 2017, care spune foarte clar că Președintele este obligat să numească o candidatură înaintată în mod repetat, așa dictează norma constituțională a țării”, a precizat liderul PDM.

Eugen Sturza are 32 de ani, a absolvit Academia de Studii Economie în 2008 și este licențiat în Finanțe. Un an mai târziu, în septembrie 2009, și-a început activitatea la Guvern, fiind până în 2013 consilier al premierului de atunci, Vlad Filat.

Citește pe 24h.md