Vlad Plahotniuc, la ședința Consiliului Național Politic al PDM: Componența Executivului va fi modificată

Cabinetul de miniștri urmează a fi remaniat. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Politic Național al formațiunii, convocată în această seară.

Liderul PDM a declarat că modificările în componența Executivului vor fi operate în baza rezultatelor evaluării activității miniștrilor, fără a oferi alte detalii. Inițiativa aparține premierului Pavel Filip, care vrea astfel să sporească performanța echipei guvernamentale pe care o conduce.

"Guvernul actual a făcut foarte multe lucruri bune pentru perioada în care activează. În majoritatea domeniilor, responsabilii au mișcat lucrurile spre bine și le-au mișcat puternic, fapt pentru care noi suntem recunoscători actualului Guvern și componenței Guvernului. Dar mai sunt domenii, în care, deși s-au produs multe reforme bune, așteptările noastre, dar și ale oamenilor sunt mult mai mari și dacă noi ne-am angajat să dezvoltăm aceste domenii mai departe și să corespundem așteptărilor oamenilor, atunci trebuie să aducem oameni noi și în structurile guvernamentale", a declarat președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Ultima dată s-au operat schimbări în garnitura guvernamentală în luna decembrie a anului trecut, ca urmare a reformei guvernamentale. Atunci numărul ministerelor s-a redus de la 16 la nouă, iar funcțiile de viceminiștri au fost înlocuite cu...

Citește pe prime.md