Vlad Plahotniuc la Washington: „Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest”

Aspecte de securitate pentru Republica Moldova, dar și reformele interne au fost discutate de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la întâlnirile cu doi congresmani americani, membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților. Este vorba despre congresmanul Joe Wilson din Carolina de Sud membru al Comitetului pentru Servicii Armate și Michael McCaul, președintele Comitetului pentru Securitate Internă.

Foto: pdm.md

Liderul PDM conduce o delegație a Coaliției de guvernare din Republica Moldova, care efectuează o vizită de lucru în SUA. Congresmanul Michael McCaul și-a manifestat îngrijorarea față de propaganda rusă în Moldova și în alte țări europene, exprimându-și de asemenea sprijinul pentru eforturile țării noastre de a combate agresivitatea Rusiei. De asemenea, oficialul american și-a afirmat susținerea puternică pentru obiectivul Republicii Moldova de integrare europeană.

Congresmanul Joe Wilson s-a interesat de ultimele evoluții din regiunea transnistreană, adăugând că rezolvarea conflictului transnistrean e importantă pentru Moldova și pentru regiunea ei geografică. Joe Wilson a încurajat finalizarea gazoductului care leagă Republica Moldova de România și a spus că va susține proiectele energetice ale țării noastre. El a afirmat că vede „doar un viitor pro-european” pentru Republica Moldova.

Vlad Plahotniuc le-a vor...

Citește pe abcnews.mdTendințe