Vlad Țurcanu: „Federația Rusă nu percepe R.Moldova ca un partener egal”

„Ironia sorții este că electoratul care îl sprijină a avut în trecut destul ocazii să constate că retorica prorusească este un paravan pentru asemenea politicieni de a se căpătui, fără ca ei să fie capabili de a-și pune în aplicare promisiunile. Trăim vremuri în care decența și seriozitatea nu mai sunt percepute drept niște virtuți. Zgomotul permanent și infatuarea au mai mult efect asupra publicului, care deseori se lasă atras în jocul politic cu multă vorbă și fără conținut.

Igor Dodon este unul din campionii care se remarcă cu succes la acest capitol. El provine din acea generație de politicieni, crescuți sub pulpana lui Vladimir Voronin, care nu pun niciun preț pe consistența mesajelor politice, nu țin seama de consecințe. Ei știu că trebuie să spună tot timpul câte ceva, fără să le pese ce va ieși din inițiativele lor. În popor se spune că obraznicul mănâncă praznicul.

Cam așa se întâmplă la nivel politic și public în R. Moldova. Sunt mai iubiți cei care vorbesc și nu aceea care încearcă să rezolve problemele. Sau, ca să rămânem pe în zona expresiilor frazeologice, Igor Dodon se agită în public ca acea găină din povestea lui Ion Creangă care cotcodăcește de zor după ce a ouat o mărgică. Dar dacă ne uităm rece și fără părtinire la ce-a realizat de când s-a cocoțat în fotoliul de președinte, nu găsim nimic notabil, nicio realizare, nicio faptă concretă.

Și a avut posibili...

Citește pe radiochisinau.md