Vladimir Putin este „un rival”, nici prieten, nici dușman...

Președintele american Donald Trump a reafirmat sprijinul „foarte puternic” al Statelor Unite pentru NATO „mai ales din cauza energiei țărilor membre, a sumelor de bani pe care sunt dispuse să le cheltuiască, sume suplimentare”. La o conferință de presă inopinată, organizată înainte de plecarea de la summit-ul de la Bruxelles, Trump susținut că aliații s-ar fi declarat dispuși să investească, suplimentar, pînă la „40 de miliarde de dolari”, mai ales pentru că Statele Unite ar acoperi în acest moment „aproape 90%” din costurile NATO.

Mărirea cheltueililor pentru apărare, decisă în aceste două zile la Bruxelles, face - în opinia președintelui Trump - din NATO o organizație mult mai puternică, ceea ce „nu este în avantajul Rusiei”, a remarcat el.

Liderul american a reluat ideea că odată ce toate țările ajung la un buget al apărării de 2% din PIB, trebuie să se treacă la nivelul următor, de 4%.

Președintele Rusiei este „un rival”, nici prieten, nici inamic, a declarat președintele american Donald Trump la plecarea de la summit-ul NATO de la Bruxelles.

Luni, la Helsinki, Trump se întâlnește prima dată, separat, cu președintele Vladimir Putin. Referitor la agenda lui pentru acest summit, Trump a declarat ziariștilor, că va discuta despre Siria și Ucraina, dar îi va pune și „întrebarea voastră preferată [a jurnaliștilor], dacă s-a amestecat în alegerile noastre”.

În ianuarie 2017, s...

Citește pe europalibera.org