Vladimir Socor: R.Moldova a ajuns „o zonă” în care cei care o controlează își fac mendrele

Vladimir Socor: „Deocamdată nu și-a luat nicio direcție. Se pare că nu există un consens asupra orientării politice, economice, sociale, chiar și culturale a statului și a societății.”

Europa Liberă: Dar nu e vorba doar despre geopolitică. Multă lume aici, pe interior, oamenii de la firul ierbii cu care discut cred că țara lor se duce în prăpastie.

Vladimir Socor: „Anume aceasta am și eu în vedere. Populația este evident scindată între diferite tipuri de opțiuni. Această situație se datorează în mare parte propagandei rusești, dar în cea mai mare parte se datorează guvernării actuale, care a pierdut orice credibilitate în ochii locuitorilor de orice tendință politică. Nici partea pro-europeană a populației Republicii Moldova, nici partea rusofilă nu au încredere în actuala putere, actuala putere nu are nicio bază politică reală.

Singura ei bază politică o constituie controlul asupra instituțiilor de forță, de represiune și de așa-zisă „ocrotire a legii”, care de fapt este ocrotirea actualei guvernări.”

Citește pe europalibera.org