Vladimir Voronin: Cei 14 deputați care au părăsit PCRM și s-au alăturat majorității parlamentare controlate de PD au primit 5 milioane de euro

Cei 14 deputați care au părăsit Partidul Comuniștilor și s-au alăturat majorității parlamentare controlate de PD ar fi primit cinci milioane de euro. Declarația a fost făcută de către președintele PCRM, Vladimir Voronin, fostul șef al transfugilor. Interviul a fost oferit pentru emisiunea „Jurnalul Săptămânii”.

„Toată gruparea aceasta de trădători se vorbește că au primit 5 milioane de euro. Uitați-vă și la ceilalți 14 trădători care au fost cumpărați din rândurile noastre. Pe ei i-au urmărit. I-au păscut, cum se spune. Ei acum au posibilitate să facă acest lucru folosind organele respective. Și le-au găsit la toți kriucioașe”, a declarat Voronin.

Cei 14 transfugi au negat anterior că ar fi fost plătiți sau șantajați, motivându-și mutarea de la un partid la altul cu grija față de interesul cetățenilor.

Amintim că foștii deputați PCRM, în frunte cu președintele fracțiunii parlamentare, Violeta Ivanov, au anunțat la sfârșitul lui 2015 că părăsesc partidul, iar peste o lună au votat pentru învestirea Guvernului condus de Pavel Filip.

După ce timp de un an s-au poziționat ca independenți, în același timp susținând majoritatea parlamentară controlată de Partidul Democrat, transfugii din PCRM s-au alăturat oficial, la începutul acestui an, fracțiunii PD. Deocamdată, reprezentanții Procuraturii Generale nu au comentat declarația lui Vladimir Voronin.

În schimb, Jurnal TV va depune ...

Citește pe jurnal.md