Principală  —  IMPORTANTE   —   Reprezentanții Linella, despre bananele cu…

Reprezentanții Linella, despre bananele cu pesticide: „Am inițiat o investigație internă amănunțită”

Foto: Shutterstock

După ce ieri, 2 mai, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că a depistat un lot de banane cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, comercializate în magazinele Linella și Fidesco, astăzi, reprezentanții Linella declară că „responsabilitatea pentru depășirea limitelor de reziduuri de pesticide nu revine rețelelor de supermarketuri, ci importatorului care a furnizat lotul respectiv”.

Totodată, reprezentanții anunță că au lotul de banane a fost retras de pe rafturi și au inițiat o anchetă internă.

Astfel, într-un comunicat de presă, reprezentanții Linella anunță că „responsabilitatea pentru depășirea limitelor de reziduuri de pesticide nu revine rețelelor de supermarketuri Linella și Fidesco, ci importatorului S.R.L „FRUCT EXPERT – PLUS”, care a furnizat lotul respectiv”.

Totodată, reprezentanții Linella solicită „explicații clarificatoare de la ANSA cu privire la modalitatea de identificare a magazinelor implicate și motivele pentru care numele altor rețele comerciale, care lucrează cu același furnizor, nu au fost menționate”.

Compania dă asigurări că a luat măsurile necesare de precauție.

„Lotul respectiv a fost retras imediat de pe rafturile magazinelor. Pe cazul dat am inițiat o investigație internă amănunțită, pentru a preveni apariția incidentelor similare pe viitor”, se mai arată în comunicat.

Ieri, 2 mai, ANSA a comunicat despre depistarea unui lot de banane cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos.