Principală  —  IMPORTANTE   —   De la Președinție, înapoi la…

De la Președinție, înapoi la Banca Națională a Moldovei (BNM). Ce funcție va ocupa Veaceslav Negruța în cadrul BNM

Veaceslav Negruța, fostul consilier economic al Maiei Sandu, a fost numit consilier al guvernatoarei Băncii Naționale a Moldovei, scrie InfoMarket.

Negruța va fi responsabil de facilitarea procesului de negociere privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată agenției InfoMarket de către reprezentanții Băncii Naționale, subliniind că BNM joacă un rol important în procesul de negociere privind aderarea R. Moldova la UE, fiind responsabilă de secțiunile ce țin de libera circulație a capitalului, sectorul financiar, politica monetară și economică. 

„În acest sens, experiența lui Veaceslav Negruța este valoroasă. În cariera sa a deținut funcții importante, inclusiv cea de ministru al Finanțelor din R. Moldova. A lucrat în calitate de economist și consultant de proiect pentru Banca Mondială și a fost director al Departamentului de politică monetară al BNM. În plus, Veaceslav Negruța are o experiență bogată în sectorul ONG, contribuind la organizații precum Centrul Analitic Independent Expert-Grup, Centrul de Analiză și Evaluare a Reformelor, Transparency International Moldova”, au precizat reprezentanții BNM.

Veaceslav Negruța a fost eliberat din funcția de consilier al Preşedintei R. Moldova în domeniul economic, în baza cererii de demisie. Decretul a fost semnat de către Maia Sandu și a apărut în Monitorul Oficial, astăzi, 3 mai.