Jurnaltv.md: Ultimele știri

Start lucrărilor la Președinție

Lucrările de reparație a Președinției se scumpesc pe zi ce trece. Dacă până mai ieri, costul acestora era evaluat la puțin peste șapte milioane de euro, astăzi, jurnaliștii au aflat că suma

2 ore
Modificări în sistemul de pașapoarte

Un proiect de lege al PD, ce vizează, printre altele, excluderea din buletinul de identitate și pașaport a informației despre grupa sangvină, a provocat polemici aprinse în Parlament.

2 ore
Drepturi încălcate la Penitenciarul 13

Avocații lui Veaceslav Platon sunt percheziționați din cap până în picioare la Penitenciarul nr. 13, iar afaceristului îi sunt sustrase actele care stau la baza apărării lui.

2 ore
Iluminare modernă în orașul Călărași

Veste bună pentru locuitorii orașului Călărași, care vor beneficia de un sistem modern de iluminare stradală. Acesta va asigura economisirea energiei, dar și reducerea costurilor de întreținere

2 ore
Gheorghe Duca a demisionat

Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, și-a anunțat astăzi demisia, în cadrul ședinței Guvernului, unde a prezentat un raport privind activitatea instituției în 2017.

2 ore
Până la minus 19 grade în nord

Vremea se răcește brusc. Mâine vor cădea ninsori slabe, iar începând de duminică temperatura aerului va scădea noaptea până la minus 19 grade Celsius în nordul Republicii Moldova.

3 ore
Votul electronic se lasă așteptat

Sistemul de vot electronic în Parlament se lasă încă așteptat. Întrebat astăzi când, totuși, va fi introdus noul sistem, președintele legislativului, Andrian Candu, a răspuns laconic: se lucrează î...

3 ore
Pîrlog nu mai este șef la SIS

Demisia directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vitalie Pîrlog, a fost aprobată de majoritatea parlamentară, în urma unei cereri depuse luni de către acesta.

5 ore
Republica Moldova, locul 122 din 180

Republica Moldova rămâne la coada clasamentului în ceea ce privește combaterea corupției. Țara noastră ocupă locul 122 din 180 de state în topul mondial privind Indicele de Percepție a Corupției în...

5 ore
Vrea să fie restabilit în funcție

Judecătorul care l-a plasat în arest preventiv pe Andrei Brăguță, tânărul decedat în detenție în luna august, vrea să revină în sistem.

5 ore
Schimbările din Guvernul Român, ironizate

În prima sa vizită oficială la Bruxelles, premierul român, Viorica Dăncilă, s-a văzut și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. În cadrul unei conferințe comune

5 ore
Fraudă bancară de proporții în India

Fraudă bancară de proporții în India. O filială a Băncii Naționale Punjab din orașul Mumbai este anchetată pentru delapidări de 1,8 miliarde de dolari, în acest caz fiind implicat miliardarul Nirav...

o zi
Salarii mai mici pentru moldovence

Femeile din Republica Moldova se simt discriminate la salarizare. Multe dintre acestea afirmă că bărbații primesc o leafă mult mai mare, chiar dacă deseori volumul de muncă este același.

o zi
Premii pentru judecători

Președinta Judecătoriei Orhei va fi premiată cu ocazia zilei de 8 martie, iar vicepreședintele Judecătoriei Comrat se va bucura de un premiu cu ocazia împlinirii a 50 de ani.

o zi
Își vor pământurile înapoi

Zeci de țărani din satul Mihailovca, raionul Cimișlia, sunt porniți rău împotriva președintelui unei asociații agricole.

o zi
Tarifele pentru gaze ar putea scădea

Tariful pentru gazele naturale, plătit de consumatorii finali, ar putea fi micșorat. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci

o zi
Condamnat pentru tentativă de viol

Un locuitor al raionului Taraclia a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru că a încercat să violeze o copilă de 13 ani.

o zi
Nemulțumit de nereguli în educație

Șefa Direcției Educație din Ștefan Vodă, Raisa Burduja, este acuzată de abuz în serviciu și conflict de interese.

o zi
Sponsorul PD, numit în funcție la Primărie

Cel mai darnic sponsor al Partidului Democrat a fost numit azi șef al Direcției administrative a Primăriei Chișinău.

o zi
Repartizarea dosarelor, pusă la îndoială

Magistrata Svetlana Garștea-Bria de la Judecătoria Chișinău cere Consiliului Superior al Magistraturii să-i explice DE CE i se repartizează prea multe dosare în gestiune.

o zi