Sputnik.md: Ultimele știri

Angela Merkel admite că Uniunea Europeană nu poate fără gazele rusești

Culmea: Statul le oferă studii și burse, iar ei folosesc aptitudinile obținute la facultate în scopuri criminale

2 ore
Presa sportivă din Republica Moldova, la un pas de dispariție?

Președintele Asociației Presei Sportive din Republica Moldova, Eduard Ciobanu, susține că jurnalismul sportiv este în regres, iar numărul celor care activează în domeniu sunt din ce în ce mai puțin...

2 ore
Groaznic și criminal: Vezi pentru ce a fost condamnat un moldovean în Grecia

Împreună cu un complice, un cetățean al Georgiei, compatriotul nostru a fost implicat într-o afacere criminală.

3 ore
În Moldova va fi marcată oficial Ziua Parlamentului

Data de 23 mai va fi zi de sărbătoare pentru deputați. În această zi va fi sărbătorită Ziua Parlamentului Republicii Moldova.

3 ore
SUA întrezăresc riscul de a pierde un eventual război cu Rusia

Sunt concluziile formulate de comisia specială pentru strategia apărării naționale după o analiză a stării de lucruri în domeniul militar.

3 ore
Guvernul a decis: Pensii mai mari cu 10 la sută – Vezi cine sunt cei vizați

Proiectul de lege privind susținerea financiară suplimentară a unor beneficiari de pensii a fost aprobat astăzi de Executiv.

4 ore
Transport public până în suburbia Trușeni: Iată de când va circula

Primăria Capitalei anunță că de luni mai multe troleibuze vor circula din centrul capitalei până în centrul suburbiei Trușeni.

4 ore
Congresul SUA nu dispune de timp pentru aprobarea noilor sancțiuni împotriva Rusiei

În luna august un grup de senatori americani a depus spre examinare în Camera Superioară a Congresului un proiect de lege care conține un set de măsuri antirusești.

4 ore
Rezoluție dură a PE: Susținerea financiară pentru Moldova, disponibilă doar după alegeri

Deputații europeni le-au solicitat autorităților moldovene să soluționeze problemele existente, declarând că susținerea financiară pentru Republica Moldova ar trebui să fie disponibilă doar după al...

4 ore
Vladimir Țurcan: De ce nu poate fi organizat un referendum în ziua alegerilor

Deputatul socialist Vladimir Țurcan a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că prin recentele inițiative politice, Partidul Democrat nu face altceva decât să plagieze inițiativele socialiștilor.

4 ore
Codul Funciar ar putea fi amendat: Schimbări importante propuse de Guvern

Cele mai importante amendamente țin de reglementarea vânzării terenurilor cu destinație agricolă, dar și cele privind noile reglementări de schimbare a destinației terenurilor.

6 ore
Iurie Topală: Cât ar putea câștiga calea ferată dacă și-ar moderniza parcul de locomotive

În cadrul emisiunii "Contrapunct", directorul general al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, a vorbit despre planul de achiziționare a celor 12 locomotive din partea un...

6 ore
Pericol de blocaj în învățământul românesc – cauzele, cunoscute

Deficitul de cadre didactice din sistemul românesc de educație poate avea urmări deosebit de grave pe termen mediu și lung – e nevoie de 150.000 de profesori până în 2030.

6 ore
Coaliția condusă de SUA a folosit bombe cu dispersie în Siria

La aceste arme interzise s-a recurs în timpul unor atacuri asupra orașului Hajin și a satului Al-Shaafa, potrivit surselor de la Damasc.

6 ore
Guvernul spune DA: Unii pensionari vor trebui să prezinte un certificat că mai trăiesc

Pavel Filip, despre certificatul de viață pe care trebuie să-l prezinte unii pensionari: Cred că cei care sunt de bună credință nu au de ce să se deranjeze de acest lucru.

7 ore
Patru copii și un matur, mușcați de câine la Strășeni: Cum a reacționat premierul Filip

Pavel Filip a cerut persoanelor responsabile să soluționeze problema câinilor vagabonzi care prezintă un real pericol pentru populație.

7 ore
Ultima oră – a fost atac terorist în România: „Trebuie să curgă sânge în țara asta!”

Marius Valentin Parfenie, autorul atacului de duminică din Brăila va fi arestat preventiv pentru 30 de zile – judecătorii au schimbat încadrarea faptei.

7 ore
Abe: După întâlnirea de azi cu Putin, ne vom mai vedea de două ori - la începutul lui 2019

Liderii celor două țări au convenit asupra activizării negocierilor pentru rezolvarea diferendului teritorial și încheierea unui acord de pace.

7 ore
Șoc de nivel mondial – dacă se confirmă, România poate arunca în aer SUA!

Suma de 200 milioane de dolari, menționată alături de sintagma ”operațiuni speciale CIA”, sună înfricoșător - iar alăturarea României, a SIE, poate avea, pur și simplu, implicații de neimaginat.

7 ore
Românii din Italia și drepturile lor. INPS verifică neplata contribuțiilor sociale

În Italia, au început verificările INPS (Institutul Național de Asigurări Sociale) cu privire la contribuțiile neplătite datorate lucrătorilor din sectorul domestic și cel al asistenței acordate fa...

7 ore