10 proiecte toxice înaintate spre a fi votate în Parlament – în opinia Platformei DA!© deschide.md

10 proiecte toxice înaintate spre a fi votate în Parlament – în opinia Platformei DA!

, 6 știri, 7 vizualizări

Platforma DA a prezentat astăzi un TOP format din 10 proiecte care, potrivit partidului, sunt toxice și au fost înaintate spre a fi votate în Parlament de către majoritatea PSRM-PD. Acestea sunt:

„1. Pachetul de proiectele de federalizare a Republicii Moldova

La 16 iulie deputații PSRM au înregistrat 3 proiecte de modificare a mai multor acte normative ce se referă la UTAG. Aceste proiecte contravin prevederilor constituționale, intrând în contradicție cu art. 1 din Constituție, care stipulează caracterul unitar și indivizibil al statului, art. 2 din Constituție care stipulează că nimeni, nicio persoană, niciun grup social nu poate exercita puterea de stat din nume propriu și art. 66 din Constituție care spune că Parlamentul este unica autoritate legislativă.

Autorii proiectelor impun Parlamentul Republicii Moldova să ceară avizarea pozitivă a Adunării Populare a UTAG ori de câte va intenționa să adopte o lege ce ține de Găgăuzia, acordă UTAG un statut administrativ special și oferă organelor reprezentative ale UTAG posibilitatea să delimiteze după bunul lor plac granițele prin care Republica Moldova e împărțită în sate, comune, raioane și municipii și prin proceduri simplificate să decidă introducerea sau eliminarea unor localități din componența UTAG.