11 tinere din Republica Moldova, exploatate sexual în Grecia. Erau impuse să ofere servicii sexuale la 80 de clienți pe zi9Foto2Video© publika.md

11 tinere din Republica Moldova, exploatate sexual în Grecia. Erau impuse să ofere servicii sexuale la 80 de clienți pe zi

, 15 știri, 10 vizualizări

În luna august 2019, la linia fierbinte a CI „La Strada” a parvenit apelul telefonic a unei persoane, care a declarat că fiica sa se află în pericol și este ținută într-un local din orașul Atena, unde este exploatată în industria sexuală. Pe cazul dat au fost sesizați ofițerii CCTP care au contactat omologii din Atena și au inițiat investigațiile.

Pentru a documenta toți membrii grupului criminal (în țara de origine și de destinație) prin intermediul SELEC a fost organizată o operațiune internațională cu colegii omologi din Grecia.

Pentru a camufla aflarea ilegală a victimelor pe teritoriul Greciei, membrii grupului criminal au organizat confecționarea actelor de identitate false românești, precum realizau căsătorii fictive cu cetățeni greci.