16 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001; Urmările sunt resimțite și în ziua de azi

16 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001; Urmările sunt resimțite și în ziua de azi

23 știri, 6

11 septembrie 2001 este ziua cea mai neagră din istoria Statelor Unite. 19 jihadiști au preluat atunci controlul a patru avioane de linie și au comis atentate în care 3.000 de oameni și-au pierdut viața. Printre victime s-au aflat și cetățeni străini din 90 de țări. 11 septembrie 2001 a schimbat istoria lumii, având un impact comparat de mulți cu cel avut de căderea Zidului Berlinului, în 1989.

Astăzi sute de oameni se vor aduna la Ground Zero pentru ceremonia anuală de comemorare a victimelor. De asemenea, ceremonii vor avea loc și la Pentagon, precum și în Pennsylvania, unde s-a prăbușit al patrulea avion deturnat de teroriști. Ceremonia de la muzeul și memorialul 11 septembrie din New York va fi transmisă pe site-ul instituției.

Într-o declarație de presă, publicată cu scurt timp înainte de comemorarea a 16 ani de la atacurile teroriste, Casa Albă a catalogat ziua drept „una dintre cele mai tragice din istoria Americii”

Azi, la 16 ani de la tragedie, efectele însă sunt resimțite. Nu doar amintirea tragediei are un impact asupra celor care au fost martori, ci și aerul respirat. Potrivit unui studiu dat recent publicității, copiii care s-au aflat în Manhattan după atentat și au fost expuși norului toxic rezultat în urma prăbușirii turnurilor de la World Trade Center sunt predispuși acum unui risc mai mare de a suferi de boli cardiace.

Oamenii de știință de la NY University ...

    Citește pe jurnal.md


    Pavel Filip, 9 luni
    A depus flori la Ambasada SUA! Pavel Filip: „Actele teroriste sunt cele mai groaznice c...