160 de școli vor fi dotate cu echipament pentru laboratoare5Foto© publika.md

160 de școli vor fi dotate cu echipament pentru laboratoare

, 11 știri, 2 vizualizări

Instituțiile de învățământ care vor beneficia de echipament pentru laboratoare au fost selectate în urma unui concurs la care au participat 270 de școli din toate raioanele țării, a menționat PRIM într-un comunicat.

„Cele 160 de școli au fost selectate în baza criteriilor de acces  și calitate a educației, agreate de Banca Mondială. Prioritate au avut instituțiile de învățământ care se află în localitățile cu perspectivă demografică și oferă un mediu prietenos copiilor. Școlile trebuie să aibă un număr nu mai mic de 400 de elevi și cabinete specializate pentru fizică, chimie și biologie”, a declarat secretara de stat la MECC, Natalia Grîu.

„Echipamentul din școli este în mare parte învechit sau nefuncțional, nu corespunde standardelor actuale. Astfel, este necesar de a înnoi tehnologiile educaționale. Pe lângă cele clasice, să dotăm laboratoarele din școli cu tehnologii moderne, inclusiv TIC și alte echipamente digitale”, a menționat Victor Păgînu, consultant principal în cadrul Direcției învățământ general, MECC.