168 de ambulanțe noi pentru Serviciul de Asistență Medicală Urgentă
Foto: www.moldova.org

168 de ambulanțe noi pentru Serviciul de Asistență Medicală Urgentă

13 știri, 2

Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va fi reînnoit cu 168 de ambulanțe.

Guvernul a aprobat astăzi semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 12 milioane de euro.

Din contul împrumutului urmează să fie achiziționate 35 de ambulanțe de tip „C” (ambulanțe terapie intensivă) și 133 de tip „B” (ambulanțe de prim ajutor).

Acestea vor fi procurate în bază de concurs, conform standardelor internaționale în domeniu. Urmare a reînnoirii parcului de ambulanțe, va crește capacitatea de intervenție a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților, inclusiv în sate.

„Aceste ambulanțe vin să îmbunătățească sistemul medical, pentru că, nu o singură dată, am vorbit despre necesitatea de a aduce serviciile medicale mai aproape de oameni. Acest lucru poate fi atunci când construiești spitale mai aproape de ei sau atunci când dezvoltăm infrastructura și avem spitale poate mai puține, dar mai bune, spitale de excelență. Și atunci, având infrastructura și ambulanțele, aducem oamenii în aceste spitale, unde ei vor beneficia de servicii calitative”, a spus premierul Pavel Filip.

Pentru modernizarea parcului de autosanitare, anul trecut, Guvernul a alocat 51 de milioane de lei, pentru procurarea a 69 de...

    Citește pe moldova.org