21 600 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în R. Moldova, din România, prin acordurile cu Comisia Europeană6Foto© deschide.md

21 600 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în R. Moldova, din România, prin acordurile cu Comisia Europeană

, 13 știri, 6 vizualizări

Florin Cîțu, premierul României, susține că cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca donate R. Moldova vor fi transmise în țară în cel mai scurt timp, posibil astăzi, 26 februarie. Cîțu susține că în ședință de Guvern a fost aprobată Hotărârea care operaționalizează această decizie.

„Doar împreună putem învinge pandemia. În cel mai scurt timp vor pleca 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca către R. Moldova, prima serie din cele 200.000 de doze pe care le vom oferi ca ajutor umanitar cetățenilor de peste Prut. Transportul va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în aplicarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

Am convocat astăzi ședința de Guvern în sistem online pentru a aproba Hotărârea care operaționalizează această decizie. Este esențial ca medicii și personalul din sistemul de sănătate al Republicii Moldova, implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, să beneficieze cât mai rapid de vaccin. Sunt vremuri dificile și este de datoria noastră să oferim sprijin pentru a trece împreună peste această grea încercare a pandemiei COVID-19”, a declarat Cîțu.