23 de diplomați ruși, expulzați din Marea Britanie după otrăvirea fostului agent Serghei Skripal

23 de diplomați ruși, expulzați din Marea Britanie după otrăvirea fostului agent Serghei Skripal

37 știri, 9

23 de diplomați ruși au la dispoziție o săptămână pentru a părăsi Marea Britanie. Ei au fost identificați ca agenți nedeclarați ai serviciilor secrete ruse, a declarat premierul britanic, Theresa May. Este una dintre cele mai dure măsuri anunțate după otrăvirea fostului agent Serghei Skripal, scrie digi24.4o.

Un chimist rus care a contribuit la crearea neurotoxinei folosite pentru a otrăvi un fost spion rus în sudul Angliei a spus că doar Guvernul de la Moscova ar putea să fie în spatele atacului.

Vil Mirzayanov, în vârstă de 83 de ani, a declarat că este convins că președintele rus Vladimir Putin este responsabil, având în vedere că Rusia controlează cu strictețe rezervele de Novichok și că dezvoltarea neurotoxinei implică un proces prea complicat pentru un cetățean obișnuit.

Mirzayanov a spus că a petrecut mai mulți ani testând și îmbunătățind Novichok, numele dat unui grup de arme chimice pe care Rusia le-a creat în secret în ultimele stagii ale Războiului Rece. Novichok este de zece ori mai puternică decât neurotoxina VX, cea folosită pentru a-l asasina pe fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Programul rușilor a produs mai multe tone de Novichok. „Novichok a fost inventat și studiat doar în Rusia. Nimeni nu știa de acest lucru”, a spus Mirzayanov.

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU referitoare la otrăvirea fostului spion Serghei Skr...

    Citește pe publika.md


    Dmitri Peskov, 6 luni
    Lavrov a anunțat expulzarea diplomaților britanici din Rusia: ”Vă promit că asta se va ...


    Tendințe