300 de crocodili, specie protejată, au fost uciși în Indonezia
Foto: www.publika.md

300 de crocodili, specie protejată, au fost uciși în Indonezia

6 știri, 4

O mulțime furioasă a masacrat aproape 300 de crocodili într-o crescătorie din Sorong, în provincia indoneziană Papua, după ce un bărbat a fost ucis de una dintre reptile, au anunțat luni autoritățile locale, citate de Agerpres.

Izbucnirea acestor violențe de o intensitate rară s-a produs sâmbătă, după ce victima a fost îngropată. Bărbatul a pătruns accidental în incinta crocodililor pentru a căuta iarbă pentru vacile sale, au precizat autoritățile și agenții de protecție a animalelor.

Localnicul în vârstă de 48 de ani a fost mușcat de picior înainte de a fi lovit mortal cu coada de unul dintre crocodili, o specie protejată în Indonezia, potrivit acelorași surse.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Membri ai familiei defunctului și alți locuitori ai acestui cartier din Sorong, oraș portuar cu peste 200.000 de locuitori, au mers apoi la poliție pentru a se plânge de existența acestei crescătorii de crocodili, prea apropiată, potrivit lor, de o zonă rezidențială. Lor li s-a spus că proprietarul fermei a fost de acord să despăgubească familia victimei.

„Am ajuns la un acord cu familia victimei și i-am transmis condoleanțe”, a declarat directorul agenției locale de protecție a animalelor, Bassar Manulang.

Însă câteva sute de locuitori ai cartierului, într-o criză de furie, au mers la fermă înarmați cu cuțite, macete și lopeți. Ei au omorât 292 de crocodili, în prin...

    Citește pe medianews.md