35 de blocuri de locuit, două instituții medicale și trei grădinițe din sectorul Botanica, rămân fără agent termic5Foto© realitatea.md

35 de blocuri de locuit, două instituții medicale și trei grădinițe din sectorul Botanica, rămân fără agent termic

, 7 știri, 3 vizualizări

35 de blocuri locative, din perimetrul străzilor Grenoble, Costiujeni, Tudor Strișcă, Jubiliară, Nicolae Testemițanu, dar și două instituții medicale – Institutul de Cardiologie, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și trei grădinițe rămân deconectate de la agentul termic, pe parcursul zilei de 8 decembrie. La rețeaua din strada Arheolog Ion Casian-Suruceanu vor fi efectuate lucrări de reparație avariată, anunță Termoelectrica.

Cauza deconectării respective este perturbarea regimului hidraulic din sectorul Centru (zona Telecentru), din 05.12.2022 – deconectarea energiei electrice, care a provocat stoparea stațiilor de pompare, cauzând șocuri hidraulice.

Echipa de intervenție, pe parcursul zilelor de 6-7 decembrie curent, a lichidat 3 deranjamente din zona respectivă, reconectând Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” și un grup de consumatori din str. Tudor Strișcă, la rețelele termice sectorul Botanica.