35 de localități din 11 raioane au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic6Foto© sputnik.md

35 de localități din 11 raioane au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

, 10 știri, 5 vizualizări

35 de localități din 11 raioane (Orhei, Nisporeni, Ialoveni, Ștefan Vodă , Anenii Noi, Hâncești, Cantemir, Vulcănești, Taraclia, Cimișlia și Ceadîr-Lunga), inclusiv la periferia municipiului Chișinău se confruntă cu probleme legate de deconectarea energiei electrice din cauza vântului puternic. Anunțul a fost făcut de întreprinderea „Premier Energy Distribution” SA, scrie safenews.md.

De asemenea, întreprinderea mai informează că în teren activează 64 de echipe de intervenție ale întreprinderii de distribuție, care au misiunea de a localiza și securiza conductoarele rupte de vânt și de a efectua lucrările de restabilire a serviciului în localitățile vizate și la consumatorii particulari afectați.

Deoarece avertizarea „Cod Portocaliu” de vânt puternic, emisă ieri de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat mai este valabilă până în seara zilei de azi, 18 ianuarie, fiind posibile noi situații de avarii în rețelele de distribuție, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice să respecte strict regulile de protecție împotriva electrocutărilor: