42 de angajați din structurile de aplicare a legii vor fi instruiți în domeniul analizei strategice
Foto: 24h.md

42 de angajați din structurile de aplicare a legii vor fi instruiți în domeniul analizei strategice

5 știri, 4

Cu aportul unui partener strategic al Inspectoratului General al Poliției, și anume Oficiului European de Poliție (Europol) astăzi s-a desfășurat un curs de instruire în domeniul analizei strategice, prezidat de către experții din Germania și Italia, care va avea loc în perioada 03 – 06 iunie curent.

Potrivit șefului-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, evenimentul are drept scop formarea și dezvoltarea capacităților de analiză strategică a fenomenului infracțional, studierea noilor metode și tactici de prevenire și combatere a criminalității, în contextul ajustării sistemei de analiză a fenomenului infracțional la standardele europene.

Aduc sincere mulțumiri Oficiului European de Poliție, precum și ofițerului de legătură al Ministerului Afacerilor Interne la Europol, dl Dumitru Chisnencopentru excelenta cooperare și abordarea acestui subiect de maximă prioritate la nivel național.

Menționez că punem accentul pe o bună conlucrare între instituțiile de drept la nivel național și din acest motiv, în cadrul cursului au fost prezente Poliția Republicii Moldova Serviciul tehnologii informaționale Departamentul Trupelor de Carabinieri al MAI Biroul Migrație Și Azil. Poliția de FrontierăSPIA – Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI Serviciul dirijare operațională și inspectare Procuratura Generala Serviciul de Informații și Securitate Serviciul Vamal al Republicii Moldov...

    Citește pe 24h.md