5 persoane, reținute, iar 4 sunt căutate, fiind bănuite că ar fi traficat 100 de migranți din Orientul Mijlociu3Foto© jurnal.md

5 persoane, reținute, iar 4 sunt căutate, fiind bănuite că ar fi traficat 100 de migranți din Orientul Mijlociu

, 6 știri, 7 vizualizări

Ulterior, în privința a nouă persoane a fost instituită măsura reținerii pentru 72 de ore, urmând a fi propuse de către procurorii PCCOCS pentru arestare preventivă. Persoanele au vârsta cuprinsă între 29 și 45 de ani. Dintre figuranții cercetați în cadrul dosarului, patru au părăsit hotarele Moldovei și urmează a fi anunțați în căutare.

Din cercetări a reieșit că, din vara anului 2021 și pînă în prezent, în Moldova s-ar fi constituit o grupare infracțională transfrontalieră, formată din cetățeni moldoveni. Aceștia ar fi efectuat activități de transfer și transport de migranți din Orientul Mijlociu, în scopul trecerii frauduloase a acestora peste frontiera de stat a României.

Astfel, au fost documentate 16 cazuri, fiind depistați circa 100 de migranți. Gruparea infracțională ar fi acționat pe teritoriul României, prin facilitarea trecerii frauduloase a frontierei României cu Ungaria și Bulgaria a grupurilor ilegale de migranți. Membrii grupării îi transportau pe migranți în autoutilitare modificate, cu compartimente special amenajate pentru disimularea lor, destinația fiind Austria și Germania.