500 diplome de model neutru au fost apostilate de către autoritățile constituționale3Foto© deschide.md

500 diplome de model neutru au fost apostilate de către autoritățile constituționale

, 6 știri, 5 vizualizări

500 de diplome emise de Universitatea „Taras Șevcenco” din Tiraspol au fost apostilate de către autoritățile Republicii Moldova. Cele mai solicitate destinații sunt Italia și Statele Unite ale Americii.

„Reintegrarea spațiului educațional unic și oferirea șansei ca tinerii studioși din stânga Nistrului și mun. Bender să-și realizeze potențialul și performanțele pe întreg teritoriul țării și peste hotarele țării, inclusiv în spațiul european, reprezintă o prioritate constant promovată de către autoritățile Republicii Moldova”, se menționează în comunicat.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, de la punerea în aplicare a Deciziei protocolare din 25 noiembrie 2017 ce se referă la mecanismul de apostilare a diplomelor de model neutru, în formatul agreat, eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco” din or. Tiraspol, precum și în conformitate cu rigorile cadrului normativ național, până în prezent au fost apostilate 500 de asemenea diplome, cu următoarele cele mai solicitate destinații: Italia (102), SUA (72), Bulgaria (52), Israel (46), Polonia (46), Franța (32) ș.a.