58 de capre și 11 oi din raionul Edineț au murit, după ce s-ar fi intoxicat cu îngrășăminte minerale5Foto© prime.md

58 de capre și 11 oi din raionul Edineț au murit, după ce s-ar fi intoxicat cu îngrășăminte minerale

, 9 știri, 24 vizualizări

Mai puțin de un minut 2019-07-13 18:52:52 PUBLIKA.MD Comentarii

58 de capre și 11 oi au murit intoxicate în satul Bădragii Noi din raionul Edineț. Ciobanul a scos animalele la păscut, iar acestea au căzut pe câmp una după alta. Potrivit responsabililor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cauza preliminară ar fi îngrășămintele minerale pe care oile și caprele le-ar fi mâncat din greșeală.

"În localitatea Bădragii Noi, un cioban a trecut cu oile peste un masiv care a fost strâns de cereale unde au fost împrăștiate careva îngrășămînte minerale. Au fost prelevate probe de către medicii veterinari, ulterior vor fi transmise în laborator pentru analize, dar cert este că la fața locului au fost depistate îngrășămînte minerale", a spus șeful Direcției sănătatea și bunăstarea animalelor ANSA, Vitalie Cărăuș.

Potrivit medicilor veterinari, animalele au fost înhumate pe teritoriul localității într-un loc special amenajat, de comun acord cu autoritățile locale și cu responsabiliii de mediu. Contactat de către postul nostru de televiziune, primarul din satul Bădragii Noi