9 ani de la 7 aprilie 2009. Deputați din actualul Parlament: Dezideratele de atunci rămân actuale

9 ani de la 7 aprilie 2009. Deputați din actualul Parlament: Dezideratele de atunci rămân actuale

12 știri, 4

La 9 ani de la protestele violente din aprilie 2009, soldate cu devastarea Președinției și Parlamentului, unii aleși ai poporului susțin că Moldova își continuă drumul spre prăpastie.

„Șapte aprilie este o zi în care pentru democrația din RM s-a murit. După atâția ani vreau să vă spun că lupta continuă și dezideratele pentru care s-a murit la 7 aprilie rămân a fi vii și acum. Acestea sunt: libertatea, democrația, prosperitate pentru cetățeni, reunificare națională pentru reîntregire,” a declarat Ion Boțan, deputat PL.

„Unele organizații spun că suntem într-un regim hibrid, suntem într-o zonă foarte periculoasă, alunecăm spre autocrație. Se face vinovată întreaga clasă politică, și instituțiile, și cei care trebuie să vegheze respectarea legii și a Constituției,” a spus Vadim Pristrinciuc, vicepreședinte PL.

Comuniștii insistă și astăzi că în aprilie 2009 a avut loc o lovitură de stat. La fel cred și unii socialiști.

„Pentru ei înșiși cuvântul comunist și comunism este un cuvânt alergic. Ei nici nu s-au gândit la ceea ce fac și de ce fac, fiindcă au vrut să înlăture comuniștii de la guvernare. Și i-au înlăturat. Și iată ce avem noi astăzi – tristețe, sărăcie, nevoie și destrămări,” a menționat Vladimir Voronin, deputat PCRM.

„Au fost mai multe elemente ale unei lovituri de stat în care unii oligarhi au încercat să-i substituie din putere pe alți oligarhi. Și iată am avut în r...

    Citește pe tv8.md