A 163-a zi de război în Ucraina. Numărul victimelor atacului cu rachete din iulie asupra Vinniței a crescut la 28 de persoane3Foto© zdg.md

A 163-a zi de război în Ucraina. Numărul victimelor atacului cu rachete din iulie asupra Vinniței a crescut la 28 de persoane

, 5 știri, 19 vizualizări

Pentru prima dată de la începutul războiului, Ucraina pare să preia controlul inițiativei strategice și forțează Rusia să relocheze forțele și să redistribuie eforturile ca răspuns la operațiunile contraofensive ucrainene, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

UPDATE 21:55 Numărul persoanelor rănite în bombardamentele rusești asupra orașului Nikolaev a crescut la 22. O persoană a murit, anunță adjunctul șefului biroului prezidențial, Kyrylo Tymoshenko.