A DISPĂRUT OCEANUL: Uraganul Irma a aspirat toată apa din zona plajelor din Bahamas // IMAGINI DEVASTATOARE

A DISPĂRUT OCEANUL: Uraganul Irma a aspirat toată apa din zona plajelor din Bahamas // IMAGINI DEVASTATOARE

4 știri, 21

Uraganul Irma este atât de puternic, încât a aspirat, la propriu, oceanul. S-a întâmplat în Bahamas, unde apa s-a retras efectiv din zona plajelor din Long Island, Bahamas., notează huffingtonpost.com.

Utilizatorul de Twitter @Piznack, care au postat video-ul cu inedita scena, a scris: “Familia mea din Bahamas spune că Irma a aspirat toată apa. Nu mai există practic apă. Plajele și oceanul au dispărut“.

Angela Fritz, editor meteo la The Washington Post, a confirmat fenomenul și spune că acesta se poate produce în timpul uraganelor foarte puternice, precum Irma.

“În mijlocul furtunii, unde este o presiune extrem de scăzută, apa este efectiv aspirată. Această presiune scazută este în sine un mecanism de aspirare și poate schimba astfel suprafața oceanului. Furtuna atrage apa din împrejurimi spre centrul ei și astfel nu mai rămâne nimic”, a explicat aceasta.

Wayne Neely, meteorolog la Departamentul de Meteorologie din Bahamas, avertizează însă rezidenții din Long Island și Exuma să fie foarte atenți, pentru că la fel de repede cum a dispărut, tot atât de rapid oceanul se va reîntoarce. Ba mai mult, apa va veni cu o “furie extremă”.

Uraganul Irma a ucis până acum 22 de oameni în Caraibe, iar astăzi tocmai a ajuns în Florida.

    Citește pe timpul.md