A fost decernat premiul NOBEL pentru MEDICINĂ pe 2018. Doi cercetători, recompensați pentru descoperirile lor în terapia anticancer

A fost decernat premiul NOBEL pentru MEDICINĂ pe 2018. Doi cercetători, recompensați pentru descoperirile lor în terapia anticancer

17 știri, 3

Anul trecut, premiul Nobel pentru medicină a fost acordat cercetătorilor Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash și Michael W. Young, „pentru descoperirile lor în ceea ce privește mecanismele moleculare care controlează ritmul circadian”, potrivit comunicatului publicat pe site-ul nobelprize.org.

Între premiul Nobel pentru medicină, anunțat luni, și cel pentru pace, de vineri, vor fi cunoscute numele câștigătorilor din domeniile fizică, marți, și chimie, miercuri. Premiul Nobel pentru economie va fi decernat pe 8 octombrie.

La începutul lunii mai, Academia Suedeză a anunțat că premiul Nobel pentru literatură va fi suspendat anul acesta, pe fondul scandalului sexual care a izbucnit în sânul secției ce decernează prestigioasa distincție.

„Credem că este necesar să treacă un timp pentru a recâștiga încrederea publicului în academie, înainte ca următorul laureat să fie anunțat”, a declarat la momentul respectiv Anders Olsson, secretarul permanent al instituției.

Acesta a mai spus că Academia Suedeză a acționat astfel „din respect pentru precedenții și viitorii laureați ai premiilor pentru literatură, pentru Fundația Nobel și public în general”.

„Premiul Nobel pentru literatură pe 2018 va fi acordat și anunțat în același timp cu cel pe 2019”, se mai arăta în comunicat.

Anul acesta, fiecare premiu Nobel vine cu un cec în valoare de nouă milioane de coroane suedeze (870.000 de euro).

Laur...

    Citește pe tv8.md