Acord de împrumut – semnat: Vor fi achiziționate 180 de ambulanțe

Acord de împrumut – semnat: Vor fi achiziționate 180 de ambulanțe

23 știri, 8

Astăzi a avut loc semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, informează CURENTUL.

Prim-ministrul, Pavel Filip, a vorbit mai multe detalii despre investițiile băncii.

„Am avut o întrevedere caldă și constructivă, în care am discutat despre parteneriatul dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Avem o relație bună, care durează deja de 20 de ani. Avem o cooperare bună cu această instituție, cooperare axată pe prioritățile din programul de guvernare de la Chișinău. Am trecut în revistă toate proiectele importante care le desfășoară Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în Republica Moldova și aici vorbim de infrastructura penitenciarelor, astfel banca va finanța construcția noului penitenciar în Republica Moldova.

Acest penitenciar va veni să înlocuiască renumitul penitenciar numărul 13 din capitală. De asemenea, un alt proiect important este asigurarea cu locuințe pentru categoriile vulnerabile de populație. Un alt sector important este sistemul de sănătate, aici implicarea băncii vizează modernizarea spitalului Clinic Republican, ceea ce înseamnă 9 milioane de euro alocați de această instituție”, a declarat Filip.

    Citește pe curentul.md