Acordul cu România privind asistența de 100 de milioane de euro, ratificat de Parlamentul de la Chișinău9Foto© jurnal.md

Acordul cu România privind asistența de 100 de milioane de euro, ratificat de Parlamentul de la Chișinău

, 24 știri, 2 vizualizări

Parlamentul de la Chișinău a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil, oferit de România, în valoare de 100 de milioane de euro.

Acordul a fost ratificat în două lecturi cu 63 de voturi. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu a susținut proiectul. Cinci deputați s-au pronunțat împotrivă, iar ceilalți deputați nici nu au participat la vot.

Ajutorul financiar este nerambursabil și va fi utilizat pentru implementarea proiectelor care să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. În special, sunt vizate domeniile: energetic, transport, mediu, infrastructură, micul business, independența mass-media, reforma administrației publice, sănătate, cultură, turism. Preponderent, fondurile vor fi canalizate în regiuni – în sate, astfel ca banii să aducă beneficii directe fiecărui cetățean.