Guvernul a cumpărat banca lui Platon și va scoate acțiunile de la Moldova Agroindbank la vânzare
Foto: 24h.md

Guvernul a cumpărat banca lui Platon și va scoate acțiunile de la Moldova Agroindbank la vânzare

5 știri, 14

Agenția Proprități Publice din cadrul Guvernului a cumpărat două pachete de acțiuni ale Moldova Agroindbank în cadrul a două tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei. Valoarea totală a tranzacției este de 450,03 milioane lei. Ulterior, Agenția va expune la vânzare pe piața reglementată, prin licitație cu strigare, acțiunile procurate, în cadrul unui pachet unic, scrie mold-street.com.

Amintim, în context, că Guvernul a aprobat recent vânzarea a peste 40 la sută din acțiunile Moldova Agroindbank către un consorțiu internațional. Un antecontract semnat în iunie precede organizarea ulterioară a unei licitații transparente.

Consorțiul care dorește să prea 41 la sută din acțiunie Moldova Agroindbank este format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Horizon Capital, o companie de gestiune a fondurilor de investiții, și Invalda, o societate de investiții din Lituania. Valoarea tranzacției depășește 450 de milioane de lei.

Reamintim, de asemenea, că proiectul Zeppelin Investigations a publicat recent o amplă investigație, care dezvăluie în premieră legătura dintre Laundromatul Rusesc și atacul la sistemul financiar-bancar moldovenesc.

Conform probelor prezentate de jurnaliști, atacul la sistemul bancar moldovenesc din perioada 2010-2014, este o inginerie financiară implementată de raiderul Veaceslav Platon, sub patronajul serviciilor speciale de la Moscova. În acea...

    Citește pe 24h.md