Actorul Vlad Ciobanu, cel care l-a jucat pe Eminescu în filmul „Luceafărul”, a fost diagnosticat cu leucemie7Foto© zdg.md

Actorul Vlad Ciobanu, cel care l-a jucat pe Eminescu în filmul „Luceafărul”, a fost diagnosticat cu leucemie

, 9 știri, 6 vizualizări

Mai mulți prieteni ai artistului au lansat apeluri pe rețelele de socializare: „Șansele lui depind de transfuzii, de aceea las mai jos, pentru cine își poate permite din punct de vedere al sănătății să doneze sânge. (...) Pentru mulți dintre noi nu reprezintă mare lucru câțiva mililitri de sânge; pentru unii însă, e vital”.

Vladimir Ciobanu a fost internat cu leucemie acută la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), secția Hematologie. Începând de luni, 13 iulie, acesta va face chimioterapie și va avea nevoie de transfuzie de sânge - masă eritrocitară și, mai ales, trombocite.

„Donatorul e necesar să nu fi fost bolnav de hepatită și să stea bine cu tensiunea arterială. Se donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Iași, str. Nicolae Bălcescu 21 (în zona spitalului Sfântul Spiridon). Program de donare luni-vineri, între 7.00 - 13.00”, se arată într-un mesaj publicat de Bogdan Crețu, un prieten al scriitorului Vitalie Ciobanu, fratele actorului.