Actrița Draga Olteanu Matei a decedat2Foto© publika.md

Actrița Draga Olteanu Matei a decedat

, 8 știri, o vizualizare

Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață marți noapte, la Spitalul ”Sf. Spiridon”, din Iași, unde fusese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă. Draga Olteanu Matei avea 87 de ani, scrie SHOK.md, cu referire la click.ro.

Șefa UPU SMURD Iași Diana Cimpoeșu a declarat că, în pofida eforturilor echipei medicale, starea actriței s-a degradat, ea având multiple afecțiuni. În cursul zilei de marți medicul declara că Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator și hemodinamic, fiind o pacientă ”extrem de fragilă”, care necesita în continuare menținerea funcțiilor vitale.

„A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecțiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă și cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și endocrine. O pacientă care a fost preluată în urgență. S-a început terapia și investigațiile diagnostice. Este în anestezie, terapie intensivă, pentru Clinica de Gastroenterologie și Patologie Iași”, declara atunci medicul Diana Cimpoeșu, potrivit News.ro.