Actul de identitate, obligatoriu în spațiile publice6Foto© tv8.md

Actul de identitate, obligatoriu în spațiile publice

, 11 știri, 7 vizualizări

Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, valabilă până în data de 31 octombrie, toți cetățenii, cu excepția minorilor, sunt obligați să dețină un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a acestuia în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise, inclusiv în transportul public. Decizia a fost luată la cea mai recentă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Totodată, membrii Comisiei au mai decis că instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior din localitățile cu pragul de alertă roșu vor activa în regim online, cu excepția orelor practice care implică utilizarea de echipamente tehnice/laboratoare, dar nu mai mult de 10% din activitățile didactice per program de studiu.

Pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, CNESP a aprobat regimul mixt de activitate și studii, întrucât instituția a înregistrat o rată de vaccinare împotriva COVID-19 de 95% în rândul studenților, cadrelor didactice și personalul auxiliar.