Acuzații la adresa lui Viorel Radețchi, gestionarul dosarului „uzurparea puterii”2Foto© publika.md

Acuzații la adresa lui Viorel Radețchi, gestionarul dosarului „uzurparea puterii”

, 9 știri, 14 vizualizări

La adresa redacției Realitatea.md au parvenit mai multe informați în care este vizat procurorul Viorel Radețchi, gestionarul dosarului „uzurparea puterii”. Potrivit sursei, care a preferat să-și păstreze anonimatul, procurorul ar fi stat în spatele mai multor acțiuni ilegale de deposedare a persoanelor de proprietăți și acapararea lor prin intermediul persoanelor interpuse.

Ne-au fost dezvăluite trei cazuri cu presupusele acțiuni ilegale ale procurorului Radețchi. În perioada în care activa în Procuratura Anticorupție, acesta ar fi fost „racolat” de către ex-directorul companiei Moldova-Gaz, Alexandru Gusev, pentru a-i asigura protecție și rezolvarea problemelor legate de abateri de la lege. În schimbul acestor servicii, procurorul ar fi primit lunar remunerații ilegale. Tot în acea perioadă a primit un automobil nou Skoda Superb și un bun imobil în Stăuceni, la un preț de circa 250 de mii de euro.

Un automobil apare Skoda Superb apare în declarația de avere din anii 2016 și 2017, iar în declarația de avere pentru anul trecut, procurorul a indicat că a vândut mașina cu 50 de mii de lei.