Administratorii mai multor frizerii, farmacii și centre medicale, sancționați pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-193Foto© observatorul.md

Administratorii mai multor frizerii, farmacii și centre medicale, sancționați pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19

, 4 știri, 4 vizualizări

Cel puțin asta declară secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci. Doar săptămîna trecută au fost atestate 363 de încălcări. De asemenea, 94 de persoane se vor alege cu amenzi pentru că nu au respectat regimul de autoizolare.

"Nu toți conștientizează pericolul și acele daune care pot surveni în urma nerespectării cerințelor stabilite de Comisia Națională Sănătate Publică. Am intervenit de cîteva ori prin diverse mesaje. Dar spre regret responsabilitatea unei părți dovedește că situația în țară este la ziua de azi una alarmantă", a declarat Sergiu Golovaci, transmite publika.md.

În total au fost întocmite 64 de procese verbale și au fost aplicate amenzi de 90 500 de lei. Au fost amendați 21 de administratori de frizerii, 32 de conducătorii de întreprinderi industriale printre care 27 de administratori de companii textile. De asemenea, au fost sancționate patru unități de comerț și trei farmacii.