Adrian Dupu: „România este principalul partener economic al Republicii Moldova”2Foto© deschide.md

Adrian Dupu: „România este principalul partener economic al Republicii Moldova”

, 4 știri, 3 vizualizări

Recent la București, președinta Maia Sandu a vorbit despre „momentul politic unic” care s-a ivit la Chișinău, o singură forță politică pro-europeană deține puterea, pentru a obține „rezultate istorice” în relația moldo-română. Adrian Dupu, secretar de stat în Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, a vorbit într-un interviu cu Europa Liberă despre proiectele desfășurate de-a lungul ultimilor ani și susținerea continuă, oferită din partea României.

Europa Liberă: În acest an se consemnează trei decenii de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Chișinău și București, dintre Republica Moldova și România. Îl avem oaspete în studioul Europei Libere pe dl Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Cum ați defini Dvs. cooperarea moldo-română, ținând cont și de faptul că aveți nouă luni de când dețineți acest portofoliu în cadrul Executivului de la București?

Adrian Dupu: „Bună ziua! Mulțumesc pentru invitație și dați-mi voie să vă urez la mulți ani și la mulți ani ascultătorilor noștri, pentru că ieri – nu-i așa? – am sărbătorit 103 ani de la Marea Unire, Ziua Națională a României, ziua noastră, a tuturor românilor. Deci, la mulți ani!”