Adunarea Generală a ONU cere SUA să-și retragă decizia de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului
Foto: www.europalibera.org

Adunarea Generală a ONU cere SUA să-și retragă decizia de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului

10 știri, 11

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluție care solicită Statelor Unite să-și retragă decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului Israel, informează agențiile de presă internaționale.

Rezoluția a fost adoptată cu votul favorabil a 128 de țări membre, nouă voturi contra și 35 de abțineri.

Australia, Canada, Mexic și Filipine s-au aflat printre țările care s-au abținut de la vot.

SUA au făcut luni uz de dreptul lor de veto la o rezoluție propusă de Egipt condamnând recunoașterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Documentul a fost aprobat de ceilalți 14 membri ai Consiliului de Securitate al ONU.

La 6 decembrie, președintele american Donald Trump a anunțat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunț ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creștină, mozaică și musulmană, n.r.) și că Israelul are dreptul de a-și decide propria capitală.

    Citește pe independent.md