Aeroportul Internațional Chișinău va reveni în gestiunea statului în cel mult 180 de zile2Foto© zdg.md

Aeroportul Internațional Chișinău va reveni în gestiunea statului în cel mult 180 de zile

, 5 știri, 9 vizualizări

La aproximativ două săptămâni de la pronunțarea hotărârii Curții de Apel Chișinău, statul încă nu a preluat de la compania „Avia Invest” gestiunea asupra Aeroportului Internațional Chișinău. Tatiana Savva, directoarea generală adjunctă a Agenției Proprietății Publice (APP), susține că aeroportul va reveni în gestiunea statului în cel mult 180 de zile de la expedierea de către APP a notificării de rezoluțiune a contractului de concesiune, adică până în luna iunie 2023.

Ea mai spune că statul ar putea întoarce companiei „Avia Invest”, care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău, aproximativ 90 de milioane de euro pentru presupusele investiții pe care le-ar fi efectuat în perioada 2013-2020 și dacă reprezentanții companiei le vor putea demonstra, inclusiv „sursa banilor”.

Anterior, Tribunalul arbitral al Camerei de Comerț din Stockholm a constatat că „Komaksavia Airport Invest” Ltd., care deține 95% din „Avia Invest”, n-a făcut nicio investiție în activele Aeroportului Internațional Chișinău.