Agenția de Recupere a Bunurilor Infracționale va rămâne autoritate autonomă în subordinea CNA
Foto: www.realitatea.md

Agenția de Recupere a Bunurilor Infracționale va rămâne autoritate autonomă în subordinea CNA

7 știri, 10

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) va rămâne autoritate autonomă în componența Centrului Național Anticorupție (CNA). Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală în cadrul ultimei ședințe a Parlamentului Republicii Moldova.

„Am avut o agendă plină, am votat mai multe legi în lectura a doua, inclusiv s-a operat modificări la Codul de Procedură penală și ARBI. ARBI-ul rămâne ca autoritate autonomă în componența CNA. Mai mult, am extins competențele ARBI-ului. Ea va deveni și un avocat al instituțiilor statele în ce ține de recuperarea bunurilor infracționale”, a declarat deputatul democrat, Sergiu Sîrbu.

Amintim că, în document, era prevăzut ca Agenția să treacă în subordinea Serviciului Fiscal de Stat, însă ulterior s-a renunțat. „E prea devreme să vorbim despre repoziționarea acesteia, atât timp cât nu a reușit încă să demonstreze că poate să fie eficientă așa cum a fost planificată în proiectul de Lege”, explica anterior Vladimir Cebotari, ministrul Justiției.

Documentul va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

    Citește pe realitatea.md