Tarife avantajoase pentru agenții economici care transportă materiale de construcție cu trenul
Foto: politik.md

Tarife avantajoase pentru agenții economici care transportă materiale de construcție cu trenul

8 știri, 6

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că, în contextul lansării proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, agenții economici, care transportă materiale de construcție pe calea ferată, vor beneficia de tarife avantajoase.

Mai exact, la transportarea mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova, aceștia vor beneficia de tarife începând cu 3 cenți tona/km.

Taxa variază în funcție de tipul materialelor de construcție, cantitatea și tipul vagonului.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă agenții economici să transporte pe calea ferată materialele de construcție necesare la renovarea drumurilor naționale și locale, pentru a reduce traficul camioanelor de mare tonaj pe trasee, dar și pentru a preveni deteriorarea asfaltului de pe șosele.

Precizăm că noul Program național „Drumuri bune pentru Moldova” prevede reabilitarea a circa 1200 kilometri de drumuri, care vor acoperi aproape 1200 de localități. Suma totală a investițiilor în drumuri se va ridica la 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei și din Bugetul de Stat – 1 miliard 100 de milioane de lei.

    Citește pe moldova.org    Tendințe