Agenții economici vor putea transporta materia primă pentru programul Drumuri Bune 2, prin intermediul Căii Ferate6Foto© publika.md

Agenții economici vor putea transporta materia primă pentru programul Drumuri Bune 2, prin intermediul Căii Ferate

, 8 știri, 7 vizualizări

Agenții economici, care vor transporta materie primă pe calea ferată pentru proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, ar putea beneficia de tarife preferențiale. Acest subiect, dar și altele, au fost discutate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanții Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), transmite CURENTUL.

„Odată cu asta, circulația mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile naționale va fi în scădere, astfel vom preveni deteriorarea asfaltului de pe șosele. Totodată, Calea Ferată își va crește veniturile. În același timp, trebuie să ne asigurăm că avem un număr suficient de vagoane disponibile care să transporte materia primă pentru reabilitarea celor 2 600 km de drum în 2019”, a declarat Chiril Gaburici.

„700 de vagoane au fost utilizate în 2018 pentru transportarea materialelor de construcție, inclusiv 270 mii tone de granit, 20 mii tone de pietriș alb și 6 mii tone de bitum. Anul acesta, prin reparația capitală cu prelungirea termenului de exploatare, numărul vagoanelor disponibile a crescut considerabil, avem peste 1 000 de vagoane descoperite, care ar putea să transporte materie primă pentru reabilitarea drumurilor naționale și locale”, a menționat Grigore Condurache, director comercial al CFM.