Agențiile vamale din Moldova și Finlanda își consolidează cooperarea
Foto: independent.md

Agențiile vamale din Moldova și Finlanda își consolidează cooperarea

6 știri, 3

Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Vama din Finlanda vor realiza schimburi de informații și experiență în domenii precum procedurile simplificate, antifraudă sau pregătirea profesională a personalului vamal. Părțile și-au asumat acest angajament prin semnarea, în premieră, a unei Declarații comune. Documentul a fost semnat de către Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie și Directorul General al Vămii din Finlanda, Antti Hartikainen, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră, în perioada 9-10 iulie curent.

În cadrul discuțiilor, Vitalie Vrabie a menționat importanța stabilirii unor noi forme de interacțiune pentru dinamizarea relațiilor comerciale dintre state. „Am certitudinea că acest document va contribui la intensificarea dialogului instituit și că, în rezultat, va contribui la o sporire a schimburilor comerciale între Republica Moldova și Finlanda”.

Totodată, șeful Vămii i-a mulțumit omologului său pentru susținerea tuturor eforturilor de modernizare a sistemului vamal național, în perioada deținerii, de către acesta, a funcției de șef adjunct al Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră pentru Moldova și Ucraina (2005-2007).

„Asistența experților UE este vitală pentru succesul reformelor în domeniul vamal. Datorită acestei susțineri, Vama din Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în calea de parcurs pentru ...

    Citește pe independent.md